Menu Home

Folie til biler: gør det selv

Hvis du gerne vil ændre din bils farve på en hurtig og nem måde, bør du overveje at indpakke den i folie. Med folie til bil kan du helt selv vælge både farve og grafik. Du kan både vælge én farve eller flere forskellige. Det er helt op til din fantasi. Grafisk kan stort set alt også lade sig gøre. Uanset, om du vil have flammer, eller din virksomheds logo, langs din bils sider. Du kan selvfølgelig selv vælge at foliere din bil. Men hvis du vil have et perfekt resultat, vil det typisk være en god idé med en professionel samarbejdspartner med foliering af bil.

Foliering beskytter din bil

Når du folierer din bil, går folien også ind og danner et beskyttende lag oven på bilens lak. På den måde bliver din bil bedre beskyttet mod blandt andet stenslag og daglig slidtage. Det betyder også, at din lak får en længere holdbarhed, når du vælger at anvende folie til bil.

Folieindpakning og lakering er ikke det samme

Selvom både folie til bil og en lakering kan ændre farven på din bil, er de to ting ikke det samme. Når du folierer din bil, vil det typisk være en nemmere proces end en lakering. Ligesådan vil det typisk også være en billigere løsning. Til gengæld vil en foliering kun dække den udvendige side af bilen. Til sammenligning dækker en lakering hele bilen.

Overvejelser, inden du anvender folie til bil

Ved folieindpakning vil det, som nævnt, kun være det yderste af bilen, der bliver dækket. Det betyder, at der er steder på bilen, hvor du vil kunne se bilens lak. Du vil eksempelvis kunne se lakfarven, når du åbner bilens døre. Hvis du vælger en folie til bilen, der farvemæssigt minder om lakken, vil forskellen naturligvis ikke være så stor. Ligesådan vil du typisk også opnå det allerpæneste resultat, hvis din bil har en sort lak. Det er fordi, at den sorte lak vil ligne en skygge ved siden af folien.

Hvad er prisen for en foliering?

En foliering vil altid variere i pris. Det skyldes, at der selvfølgelig er forskel på, om du blot vil foliere en del af bilen eller hele bilen. Hvis du skal have lavet grafisk arbejde, bliver prisen også højere. Ligesådan er det også dyrere at anvende flere farver frem for blot én farve.

 

Categories: Indlæg

admini