Menu Home

Fordele ved vinterdæk fremfor helårsdæk

Er du en af dem, der sværger til helårsdæk, fremfor at skifte til vinterdæk? Så er du ikke alene. Mange danskere tager hvert år ”den lette løsning” og kører på helårsdæk i stedet for at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk. Selvom det er mere ligetil og praktisk i form af at spare tiden væk hos dit dækcenter eller mekaniker, så er der alligevel mange fordele at hente ved at skifte mellem sommerdæk og vinterdæk fremfor at køre på helårsdæk året rundt. Læs hvorfor her.

 

Bedre førlighed – året rundt

Den største fordel ved at skifte mellem sommer- og vinterdæk fremfor at køre på helårsdæk året rundt er, at du har bedre førlighed over din bil. Helårsdæk er lavet til at give dig en gennemsnitlig førlighed hele året rundt, men det er som sagt kun tilfredsstillende, og ikke optimeret mod de forskellige vejrforhold, som der er i Danmark under forskellige årstider. Du vil derfor ikke opnå en høj førlighed, sikkerhed og køreglæde på samme måde, som hvis du skifter mellem sommer- og vinterdæk.

 

Det kan være farligt

Du har et langt bedre vejgreb om sommeren på de varme eller våde veje, hvis du har sommerdæk på. Det samme kan siges om vinterdæk, når det er glat om vinteren. Særligt om vinteren kan det være decideret farlig at ikke køre med vinterdæk. Selvom helårsdæk beskytter dig væsentligt bedre end sommerdæk er de alligevel ikke konstrueret 100% til at have optimal vejgreb i glat føre, som vinterdæk er.

Det vil derfor være den bedste løsning for dig og din egen sikkerhed – såvel som dem, der kører med dig, og dine medtrafikanter – at få vinterdæk på din bil. Det er især vigtigt, hvis det er en kold vinter med glatte veje og sne, da det er ekstra farligt at køre uden vinterdæk i disse måneder.

 

Gør det for dine kære

Hvis du ikke er overbevist, så skift mellem sommer- og vinterdæk for dine kære. Såvel som de mange mennesker, der hver dag færdes i trafikken, og som alle har et ansvar for at passe på. Hvis alle kører rundt uden vinterdæk, er trafikken et farlige sted at være for alle, og det er der ingen, der ønsker. Bidrag derfor til mere tryghed i den danske trafik og få vinterdæk fra Sjælland på din bil i dag.

Categories: Indlæg

admini